homecontactAbout
Uitnodiging op een activiteit:

Jaargang 29 nr 5 januari 2016

Medewerkers: Marc H, Stephan en Jo

 

Het KWB-bestuur wenst jullie allen een voorspoedig 2016 met veel deugddoende ontmoetingen en een goede of betere gezondheid die het mogelijk maakt te genieten van zoveel mooie dingen en natuurlijk ook van het diverse aanbod aan activiteiten die wij u graag willen aanbieden.

Een 30-tal KWB-ers en vrienden genoten van de heerlijke blinde bierproeverij op zaterdag 12 december. Marc Habex zorgde niet alleen voor de coördinatie, maar ook voor een verslag in bijlage.

Tussen de feestdagen door sloten we 2015 af met een gezellige familiewandeling in Hoeselt (Vrijhern) op zondag op 27 december.

Met 32 deelnemers genoten we van de prachtige omgeving en dat had nog beter gekund indien de vele wandelaars vòòr ons niet in de kluis waren blijven plakken. Met de hulp van enkele ‘terreinkenners’ vonden we alsnog een gezellig cafeetje in Hoeselt om na te kaarten over de mooie natuur dichtbij en over het onbetwistbare feit dat er ook bij ons zeker wel iets van blijft plakken, is het niet in ons geheugen, dan toch zeker aan onze schoenen of aan onze kleren!

 

 

Vrijdag 8 januari start de 1e kookles, met finale op zaterdag 30 januari. en maandag 1 februari is dan weer al de 3e aflevering van de activiteiten op afroep!

Met de eerste voorbereidingswandelingen op 16 en 28 januari wordt ook de Eifelsteig van 6 – 10 april 2016 al weer erg concreet (zie verder). Op dit moment zijn er 24 deelnemers die beslist voor een leuke afsluiter zorgen van dit Eifelevenement dat aanving in 2011.

We verwachten de stevige stappers na 5 dagen aan de Porta Nigra in Trier, het eindpunt van deze prachtige Eifelsteig!

Voorbereidingswandelingen Eifelsteig 2016

Om een beetje beslagen aan de start te komen van onze 4e Eifelsteig, of gewoon om een aantal toffe wandelingen te kunnen meemaken, hebben we een aantal data vastgelegd vanaf januari. We wisselen opnieuw af tussen één zaterdag per maand en één avondwandeling op donderdag. Gezien de periode van het jaar dan wel best met zaklamp en veiligheidshesje.

We vonden ook nu weer vrijwilligers om een wandeling voor te bereiden op een van de onderstaande data. De eerste zaterdagwandeling die Jo voor zijn rekening neemt besteden we sowieso aan de allereerste Eifeletappe, namelijk deze van Kornelimünster naar Roetgen (afstand 14 km) met een middagstop in Gasthof Hütten in Rott.

Voor meer info kan je terecht bij Jo Bollen op 011/275376 of jo.bollen@skynet.be

1. zat. 16/01/2016 om 9.00u Kornelimünster – Roetgen (Jo Bollen)

2. do. 28/01/2016 om 19.00u (Mich Bodson)