homecontactAbout
Bierproeverij verslag

  

Verslag van een proeverij…

Op 12 december kregen jullie de kans kennis te maken met vijftien verschillende bieren. Wat mij ooit verteld werd over een Bed & Breakfast-activiteit leek een leuk idee om eens met onze KWB’ers te doen, en zo gebeurde… Wij hebben heel wat ontdekkingen gedaan. Een heel belangrijke is dat het echt niet eenvoudig is om bieren die je eigenlijk al lang kent te herkennen als je niet weet uit welk flesje geschonken wordt. Als je er dan drie gelijktijdig voorgezet krijgt wordt het helemaal moeilijk. Wij werden door Ronny, onze zytholoog in opleiding, aangezet om te proeven, te ruiken, te kijken. Wij kregen geen fles en etiket maar naamloze wijnglaasjes…

Ronny bezorgde iedereen een beschrijving van alle bieren; smaak, kleur, geur, aroma’s, schuimkwaliteiten,… Deze konden helpen om te zeggen welk glaasje bij welke beschrijving paste. De reeks werd afgewerkt in vijf categorieën: Geuzes, bruine bieren, gemengde bieren, blond bier hoge gisting, IPA-bieren. Elke categorie kreeg een korte inleiding en op (haast?) alle vragen kon Ronny een antwoord geven. Dankjewel Ronny, mooi voorbereid!

Even belangrijk als het kunnen uitleggen was de taak van "het zaalpersoneel". Er werd voor meer dan dertig personen getapt. Maal vijftien bieren. Dat maakt ruwweg zo een 450 schenkbewegingen, ronddragen, ophalen, afwassen, kaas en brood op peil houden, … Alles verliep feilloos. Op de foto rechts zien we de "achter-de-toog-activiteit". Dankjewel Alfred, Daniëlle, Mia, Jo! Jullie hebben allen een dikke pluim verdiend.

Na de proeverij kon nog een glaasje MET etiket besteld worden. En werd Ronny bedankt met … een biertje natuurlijk!

Marc (Habex)Supported by KWB & Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com
KWB